2012. szeptember 9., vasárnap

Versio - az első

Ahogy írtam is róla, még májusban kezdtem el, nyár elejére el is készült ez a vékony kapucnis.

A minta az  egyik kedvenc tervezőmtől, ANKESTRICK-től, a Versio.

Szerettem volna cirmosabb fonalat választani hozzá, de nem találtam olyat ami minden szempontból (vastagság, szín, ár, elérhetőség, összetétel) tetszett volna. Végül Drops Lace fonalat választottam hozzá. Két szálat fogtam össze a kötésnél, a szürke vezérszál így hol lilát, hol rózsaszínt kapott maga mellé a cirmosság kedvéért. Finom könnyű kis nyáresti felső lett a végeredmény.

A munka során különösen izgalmas volt, hogy az egész egy darabban kötődik felülről lefelé, kivéve persze a két ujját a hónaljtól és a kapucni tetejét. Erről a módszerről már félkészen is írtam. Varrás nincs sehol csak a kapucninál a tetején. Az ujjaknál és a két oldalán is csak álvarrás van, aminek az égegyadta világon semmi funkciója, azon kivül, hogy tudtam mikor érek a kör végéhez, illetve feléhez... Megszerettem még a szegélymegoldást is, ami az ujja közelinél látszik, bár az elején, míg bele nem jöttem, nagyon szenvedtem vele.

Itt M-es méretben készítettem el, kicsit bővebb lett, mint gondoltam, így a nyáron még egyszer belevágtam, de erről majd később ;)











1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...