2011. augusztus 19., péntek

Horányi alkotások

Horányban készült ez a két ajándék.

Vicces volt, hogy a Barkafonal kínálatából a legvastagabb* (83m/50gr) és a legvékonyabb (650m/50gr) fonallal sikerült egymás után dolgoznom.


Elsőként a Mosó Masa fonalcsalád szóló szőlőjéből készült barátainknak nászajándékba egy babatakaró a mikulásra várt Boglárkának (jelen állás szerint így hívják :))
A "tervezés" annyi volt, hogy mielőtt belevágtam, az elképzelt nem túl bonyolult mintához előzőleg kötöttem egy próbanégyzetet, a szívecske arányait pontosítani.
Az igazság az, hogy a csipkekötések után kb. a kétésfeledik kockasor kirajzolódása után már nem tartogatott sok meglepetést és kihívást a dolog, csupán az tartotta bennem a lelket ahogy elképzeltem a leendő kis tulajdonost benne :)
Hogy mekkora lett azt sajnos elfelejtettem lemérni odaajándékozás előtt, de kényelmesen nagy egy kisbaba számára. 6 és fél gombóc ment bele.
4-es tűvel készült.


Szintén 4-es tűvel készült a másik ajándék, egy újabb Laminária Katinak, akinek az egész horányi nyaralást köszönhetjük.
A Szitakötő fonalcsalád püspöklila árnyalatából.
48 gramm lett (a 10 dkg-os gombolyagomból akár kijön mégegy :))
Ez mondjuk úgy közepes változat. Féltem, hogy kicsi lesz, mert még nem kötöttem ennyire vékonyból Lamit. Ezért első mintát, a star chartot, nem 4x, hanem 6x ismételtem, a másodikat már csak 4x, mert láttam, hogy bizony nem lesz kicsi :)
160x100 blokkolás után lazán mérve...Mindkét ajándék már célbatalált, minden értelemben, nagyon örültek nekik :)


* a táskakötéshez való Spagettit leszámítva

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...