2012. szeptember 19., szerda

Versio - a második

Ahogy már írtam az első kész Versio-m kicsit bővebb lett, mint amire számítottam.
Csináltam pedig kötéspróbát is, de valahogy mégsem bíztam magamban, hogy én S, pláne XS méret lennék... Az első (M-es) után viszont vettem a bátorságot és belevágtam az XS méretbe. Most ott tartok, hogy így is-úgy is szeretem, plötyin és passzentosan is.
A fonal most is Drops Lace, bíbor és barna színben, dupla szállal, 4es tűvel.
2012. szeptember 12., szerda

Nyári csipkefelső

Szintén még nyár elején kötöttem ezt a pamut csipkefelsőt 5 gombóc Drops Safranból, az erre a fonalra íródott minta alapján.

2012. szeptember 9., vasárnap

Versio - az első

Ahogy írtam is róla, még májusban kezdtem el, nyár elejére el is készült ez a vékony kapucnis.

A minta az  egyik kedvenc tervezőmtől, ANKESTRICK-től, a Versio.

Szerettem volna cirmosabb fonalat választani hozzá, de nem találtam olyat ami minden szempontból (vastagság, szín, ár, elérhetőség, összetétel) tetszett volna. Végül Drops Lace fonalat választottam hozzá. Két szálat fogtam össze a kötésnél, a szürke vezérszál így hol lilát, hol rózsaszínt kapott maga mellé a cirmosság kedvéért. Finom könnyű kis nyáresti felső lett a végeredmény.

A munka során különösen izgalmas volt, hogy az egész egy darabban kötődik felülről lefelé, kivéve persze a két ujját a hónaljtól és a kapucni tetejét. Erről a módszerről már félkészen is írtam. Varrás nincs sehol csak a kapucninál a tetején. Az ujjaknál és a két oldalán is csak álvarrás van, aminek az égegyadta világon semmi funkciója, azon kivül, hogy tudtam mikor érek a kör végéhez, illetve feléhez... Megszerettem még a szegélymegoldást is, ami az ujja közelinél látszik, bár az elején, míg bele nem jöttem, nagyon szenvedtem vele.

Itt M-es méretben készítettem el, kicsit bővebb lett, mint gondoltam, így a nyáron még egyszer belevágtam, de erről majd később ;)2012. szeptember 7., péntek

Monica - a kezdet ...+magyarázkodás

Már régóta kerestem ennek a fonalamnak mintát.

Tudtam, hogy kendő lesz belőle,  elég vékony is (800m/100gr), gyapjú is és nincs is sok, 193 gr, ami egy felsőhőz kevés, kendőből viszont kijöhet belőle egy nagyobb fajta.De ahogy nézegettem a mintákat, valahogy egyik sem ragadott magával. Szépek-szépek, de úgy éreztem nagykendőből nekem még mindig a Laminária a királynő, a verhetetlen szépség, nem tudok elszakadni tőle és olyan könnyen beleszeretni másba...

Ez a Monica viszont egyre jobban izgatott, vissza-visszajártam nézegetni és végülis tegnapelőtt elkezdtem felszedni a szemeket...

A nagy nyári eltűnésem oka pedig csak annyi, hogy nem voltunk gépközelben. Egész nyáron Horányban nyaraltunk, gépet nem vittem.
Kötni viszont kötöttem :)
Elkészült 3 felső, 2 Versio és 1 Drops, nemsokára mutatom őket, csak még fotózni kell.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...