2011. július 28., csütörtök

Laminária kendő - a második

Elkészült a már említett újabb Laminária.

A múltkori kendő Barka Limonádé bambuszfonalának gyönyörű az esése és hihetetlen finom a tapintása, de kötni azért a szétsodródó szálak és a rugalmatlansága miatt néha nem volt könnyű.

A mostani Lami Barka Cinegéből készült, ami valami hihetetlen kezesbárány! Mintha két élete lenne. Kötés közben olyan mint a gumi, ami a csipkekötéshez, főleg ennél a kendőnél, a sok a több-szembe-bőkéshez kifejezetten áldásos. A kész mű blokkolás előtt teljesen össze is ugrik, de a blokkolás alatt/után a fonal teljesen újjászületik, finom puha lesz, ott marad ahová húzza az ember és bámulatosan tartja a formáját a gombostűk eltávolítása után is...

Ajándékba készült, de nem árulhatom el kinek ;)


Blokkolás előtt ilyen kicsi és tömör volt...

...blokkolás közben aztán akkorára nőtt, hogy nem is fért el a számára kijelölt helyen, lekívánkozott a szőnyegre is. Maja szokás szerint segít kiszedni a gombostűket)

Méret: 165x110 cm
Minta: Laminaria by Elizabeth Freeman
Fonal: Barka Cinege Ringló árnyalat
Fonalmennyiség: 140 gr
Tű: 4 Addi csipkekörtőtű

2011. július 20., szerda

Laminária kendő - az első

Belevágtam egy Aeolian kendőbe, de sajnos abba beletört a bicskám... majd nem kisebb bátorsággal, szintén Elizabeth Freeman-től, a Lamináriával próbálkoztam, végül nagyobb sikerélménnyel :)

Méret: 156 cm x 84 cm
Fonal: Barka Limonádé - Csók 134 gr
Tű: 4
...és amíg a bordó száradt a blokkolás alatt, belevágtam egy újabb Laminariába...

2011. július 5., kedd

Mediterrán kendő

Mediterránnak ezt a hosszú színátmenetes fonalat hívják Barkáéknál, a kendő Budding Shawlette névre hallgat, de hát ugye így mégse hívhatjuk... Sajnos nem sikerült róla igazán jó képet csinálni, a színeit leginkább a blokkolás előtti kép adja vissza. Tényleg tiszta mediterrán élőben, csupa víz, tenger, meg ég, meg egy kis pálmafa...

Blokkolás előtt...

...közben....

...és után.Méret: 150 cm a hossza, 63 cm a közepénél keresztbe
Fonal: Barka Kabala Mediterrán
Minta: Budding Shawlette by Joyce (YuLian) Yu
Tű: 3,5
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...