2011. június 28., kedd

Gingko kendő

Elkészült életem második csipkekötése. És ahhoz képest, hogy még csak a második, nagyon büszke is vagyok magamra. Hiba nélkül sikerült megkötnöm, pedig nem volt egyszerű, a fordított sorokban is kötni kellett a mintát, figyelni kellett nagyon.

Nekem az eredeti kicsit kicsinek tűnt, így nagyobban kötöttem meg. Plusz két-két mintaegységnyit tettem be mindkét oldalra, így plusz hatvan szemmel szélesebben dolgoztam a csipkerésznél, ami miatt a végén már jó hosszú volt egy sor.

A csipkerészt vissza is bontottam egyszer mikor már majdnem a végén jártam vele, de nem azért mert hibáztam, hanem mert ennek a fonalnak nem állt jól amit a leírásban ajánlottak, hogy a csipkerészt vastagabb tűvel kössem. Ez a pamutfonal, a pamutságának vagy a sodrásának köszönhetően nem tudom, de kicsit kevésbé rugalmas, nagyon látszott a tűváltás, nagyon plötyi volt, így fájó szívvel, de nagy levegőt vettem, döntöttem és lehúztam a tűről...utólag úgy látom megérte :)


blokkolás közben

a gyerekek segítenek kiszedni a gombostűket,
szerintük ez a legizgalmasabb ebben az egész csipkekötősdiben :)Teljesen beleszerettem ebbe a mintába, szerintem gyönyörű!
Már blokkolás előtt is mikor leláncoltam és bújt elő... tuti nem utoljára kötöttem!

Minta: Gingko
Fonal: Barka Kabala szeder árnyalat
Tű: 3,5

2011. június 20., hétfő

Az első csipkekötésem

Egy évvel ezelőtt, mikor újra elkezdtem kötni, őszintén szólva még teljesen hidegen hagyott a csipkekötés. Mind látványra, mind maga a kötés módja. Aztán azóta annyi ilyesmibe botlottam a neten, kézimunkás blogokon, hogy valahogy rám talált, megfertőzödtem.

Elsőként a Barka kötősulijában talált Vénusz stólának futottam neki.

Kicsit hosszabban készítettem el, mint a leírásban és hát nem is hiba nélkül. Két részben kell kötni, egymással szembe közép felé fut a minta és az első darabnál még kétszer elrontottam, de sokat tanultam belőle, végülis visszabontás nélkül visszataláltam a mintához és azt hiszem ezeket most már csak én látom.

Brúnó segített a blokkolásban (a végén formára gombostűzve kell megszárítani) és miután kiszedtük a gombostűket azonnal lecsapott rá még mielőtt én "felpróbálhattam" volna.

blokkolás közben

és utána a kis modellemen, aki szerint ez az ővé :)Tű: 2,5
Fonal: Barka Padlizsánszínű Cinegéje
Minta: Ercsu Vénusz Stólája

Következőnek egy háromszög alakú kendőt szeretnék majd csipkekötni, de addig még sok más vastagabb fonal is feldolgozásra vár.

2011. június 5., vasárnap

Elkészült Maja új ruhája

Pár napja írtam, hogy festettem fonalat. Elkészült belőle a ruhácska.
A mintát ez ihlette, de végül csak távolról hasonlít rá, mivel ujjatlant kért a kisasszony nyárra, így a tetejét inkább kútfőből csináltam és az átlapolást is elhagytam. A zsebeket is természetesen ő kérte a kincseknek.

Lefotózni viszont nem nagyon hagyta magát benne, összesen ez a két kép amin úgy-ahogy látszik valami, így készült egy-két vállfás kép is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...